A lot of people are very interested in the house by Amanda Yates that features on our cover. The beauty of this blog is that it allows us the luxury of featuring extra images of it. Amanda's aim with the project was to reference early Maori earthern architecture, dwellings that were actually part of the land, and you can see here how the house on the Coromandel Pensinsula follows the contours of the land.

The way the home's interior slope meets the rock face outside is immaculately detailed, as you can see in this image (all the photographs are by Paul McCredie):

One of the great things about the house is the way the mood of the slope changes through the day under different lighting conditions.
Outside, the home's roofline also follows the slope. Upstairs is a self-contained studio used by Amanda and her partner when they visit her parents, who live there full-time.
Roy from SGA Architects requested a context shot in our layout that showed the home in its location. Here is one that shows a wider view of it on its site:

 
Top