Artist Martin Poppelwell's Napier studio was designed by Wellington-based architect Ashley Cox, and features in our current issue. These are some outtakes from Paul McCredie's shoot there. It's a rare luxury for an artist to be able to have a purpose-built studio - and although Martin's studio is too economical to be anywhere near indulgent, the light, space and view to the garden feel luxurious indeed.



The studio is in the garden of the property Martin owns on Napier Hill, which is also occupied by his small cottage. You can see how the buildings relate to each other in the image below.


The studio steps down in three stages, which Martin divides into thinking, production and dispatch areas. 



Here's the artist himself, taking in some of the late-afternoon sun.


This image shows the studio's skylights poking up above the corrugated iron boundary fence.


And here's the studio at twilight, with the cottage on the left of this image.

 
Top