Here are a few unpublished outtakes from a home featured in our current issue, a loft apartment in a former factory in London designed by New Zealand-born architect William Tozer. Photographs are by Emily Andrews.

Seen below, shelving in the TV room - a snug space off a generous, gallery-like hall - displays a collection of artworks and books.

 


A study area is also located off the gallery space, with a built-in desk and shelving. 

 
The dining area (below) features pendant lights by Phillippe Starck, a table by Belgian designer and architect Maarten van Severen and 'Pelle' chairs by Hiroyuki Toyoda.


There's a view of the London skyline from the terrace, which wraps itself around two sides of the apartment. 
   


Tozer's design preserves much of the building's industrial origins, leaving the raw concrete ceiling exposed throughout the building. In the kitchen, pipes for the rangehood are also left exposed. 


The view below looks from the kitchen towards the apartment's living area. The pendant lights over the kitchen island are by Danish designer Cecilie Manz.



This shot of the home's main bedroom shows William Tozer's clever insertion of new elements such as the en suite bathroom, with the dark timber clearly demarcating the old and new structures.





 
Top